"Це питання, швидше, не до людей. Оскільки підтримка людей тут велика, і до наших біженців тут гарне ставлення. Всі люди, які є ерудованими та освіченими, у них погане ставлення до Орбана (прем’єр-міністр Угорщини – прим.) і до тієї системи, яку він будує.

Насправді Орбан прийшов до влади на антиросійській хвилі, на тому, що радянська ера закінчилася, що росія не має права окупувати. Але десь по дорозі він побачив, що система управління путіна з необмеженою владою, з необмеженими фінансами йому дуже сильно імпонує.

Він, в принципі, в Угорщині моделює маленьку росію. Тобто він робить таке ж саме централізоване медіа, яке показує лише те, що говорить влада.

Так, вони є сателітом росії. Я впевнений, що вони знали про те, що буде вторгнення в Україну з російського боку. Я впевнений, що у них був план щодо анексії частини Закарпаття. Я в цьому переконаний. Але їм не вдалося. Дуже сподіваюся, що наша влада зробить певні висновки та змінить ставлення до закарпатського регіону", – сказав Стаховський в інтерв’ю Xsport.

Нагадаємо, Сергій Стаховський понад два місяці служив у лавах територіальної оборони Києва. Нещодавно він виїхав до Угорщини провідати сім’ю, але планує повернутися в Україну.