Еквадор, який відправив 14 учасників на Паралімпіаду у Парижі, був звинувачений національною обсерваторською групою у сприянні та фінансуванні корумпованої групи, яка відправляє на Ігри спортсменів без інвалідності.

Міжнародний паралімпійський комітет наполягає на тому, що спортсмени повинні мати стійкі фізичні або інтелектуальні вади, які діагностували до 22 років, щоб бути допущеними до змагань.

Південноамериканське видання Infobae повідомило, що Обсерваторія з моніторингу дотримання державної політики в еквадорському спорті (ODDE) упродовж останніх п’яти років отримувала конфіденційну інформацію про корупцію серед спортсменів-інвалідів у країні.

Вони стверджують, що це дозволило спортсменам без обмежених можливостей або порушень отримати Йшахрайські функціональні класифікації" і брати участь у змаганнях серед паралімпійців. Відтак отримати доступ до відповідного фінансування.

Обсерваторія стверджує, що спортсменів, які раніше брали участь у спортивних програмах серед здорових атлетів, потім залучили до паралімпійських змагань.

Джерело наводить слова анонімного тренера: "Відібрані, які повинні мати інтелектуальні вади для участі в Паралімпійських іграх у Парижі 2024 року, їх не мають.

Коли його попросили підтвердити свою заяву, коуч вказав на той факт, що багато хто з них має еквадорські водійські права типу B, які призначені для водіїв без інвалідності для керування легковими транспортними засобами та заборонені для видачі особам з обмеженими можливостями.