Відео презентації опублікував очільник Національного паралімпійського комітету (НПК) України Валерій Сушкевич на своїй сторінці у Facebook.

Представлені офіційна (парадна) та спортивна форми. Крім класичних жовтого та синього кольорів, а також білого, в яких українські паралімпійці були представлені на попередніх Паралімпіадах, була презентована також форма, яка містить зелений колір.

На прес-конференції перед презентацією Валерій Сушкевич звертав увагу на наявність зеленого кольору на формі збірної України. Його очільник НПК схарактеризував як "захисний", відзначивши, що форма виконана у мілітарі дизайні.

Сушкевич також повідомив, що форму з зеленим кольором до останнього не хотіли затверджувати через те, що її вважали "військовою".

Окремим елементом на формі збірної України на Паралімпійських іграх є мапа країни у міжнародно визнаних кордонах, включно з Кримом та Донбасом. За словами Сушкевича, цей елемент також спочатку забороняли, однак у підсумку Національному паралімпійському комітету вдалося досягти домовленості, щоб карта України з'явилася на формі збірної.

Паралімпійські ігри-2024 відбудуться у Парижі з 28 серпня до 8 вересня. Україна буде представлена на спортивному форумі 140 атлетами, що будуть змагатися у 17 видах спорту.