"Ще 23 лютого, у середу, життя йшло спокійним ходом, у нас усе було абсолютно нормально. Але вже тоді в новинах були дуже тривожні повідомлення. А на наступний день прозвучали вибухи в Харкові. Найперші я не почув, я прокинувся від дзвінка батьків. І перше, що вони сказали: "На нас напали".

Знаю багатьох людей, які не хотіли та не збирались їхати. Але потім просто їхали вперед, не маючи навіть місця, де вони могли б зупинитись. Наприклад, у Саші, у моєї партнерки, снаряд прилетів у сусідній будинок. Вона жила безпосередньо в центрі. Думаю, ви бачили, що там у нас відбувається. Рішення про від’їзд було прийнято за 10 хвилин", – сказав Нікітін у коментарі "Суспільне.Спорт".

Додамо, що Максим Нікітін та Олександра Назарова у дуеті представляли України в танцях на льоду на Олімпійських іграх у Пекіні.

"Нещодавно мені потрібно було вийти в магазин, і я помітив, що коли чутно постріли, то мало людей на це звертає уваги. Я не маю на увазі, що люди ставляться до цього халатно. Я про те, що зараз уже ніхто не озирається зайвий раз і одразу йде в укриття.

Я підтримую обмеження для російських та білоруських спортсменів. Нам оголосив війну і віддав наказ наступати на Україну президент росії володимир путін. Але цю людину обрав "на папері" весь російський народ. У Харкові розбомбили багато шкіл, цивільних будинків, муніципальних і історичних будівель. У нас дуже красиве місто, його центр. Зараз його майже немає. Це фашизм.

Наразі в тому, що відбувається, винні всі російські громадяни. Я не кажу, що окремі спортсмени стоять і стріляють у нас – ні. Але я вважаю, що це справедливо зараз покарати їх таким чином, аби люди в росії зрозуміли, що весь світ не згоден. Увесь світ каже, що так не можна" – зазначив Нікітін.

Нагадаємо, що фігуристів з росії та білорусі викинули з міжнародних змагань через повномасштабне вторгнення в Україну.