Рішення раніше прийняла Рада BWF, проте вона вимагала затвердження всієї федерації. За зупинення членства проголосували делегати країн-учасниць під час Генеральних зборів BWF. Делегація росії після голосування залишила зал і не зможе брати участі в подальших заходах, повідомляє Федерація бадмінтону України.

Росіяни та білоруси залишалися поза міжнародними змаганнями з бадмінтону від початку повномасштабного вторгнення до України. Вже у квітні 2023 року, після оприлюднення оновлених рекомендацій Міжнародного олімпійського комітету, BWF залишила їх відсторонення чинним.

Проте у серпні минулого року змінила рішення та дозволила представникам країни-агресора та їхніх приспішників грати на умовах нейтральності. Це, зокрема, давало можливість "нейтральним" потрапити на Олімпіаду-2024.

Втім, 11 листопада 2023 року Всесвітня федерація бадмінтону призупинила членство російської федерації через поширення її юрисдикції на окуповані регіони України. І саме це рішення затвердили на генеральних зборах зараз.