Змагання пройшли в китайському Сіані. Наші дівчата набрали 294.42 бали, та поступилися лише дуетам з Китаю (364.86) та Канади (296.10).

Учасниці виконували по п'ять стрибків. Після трьох із них Лискун та Байло ішли на срібло. Найскладнішим для "синьо-жовтих" став четвертий стрибок (складність – 3,2) – українки отримали за нього найвищі 70.08 бали та зберегли друге місце.

І лише в останньому раунді обійти Україну вдалося канадкам Кейт Міллер та Кейлі Маккей. У своєму п'ятому, 3,2-бальному стрибку вони повторили попередній результат України (70.08) та здійнялися в заліку з четвертого на друге місце. Від срібла українки фінішували на відстані в 1.68 бали.

Натомість золоті призерки з Китаю – олімпійські чемпіонки Цюань Хуньчань і Чень Юйсі – мали значну перевагу над найближчими переслідувачками в 68,76 бали.

Для української пари це вже друга бронза на етапах КС цього року. Раніше вони посіли третє місце на турнірі в Берліні.

Крім дівчат, у Сіані змагався і наш чоловічий дует: 18-річний Данило Аванесов та 14-річний Марк Гриценко стали 7-ми і набрали рекордні для себе на цьогорічних етапах Кубка світу 361,62 бали, повідомляє сайт української Федерації стрибків у воду.