Як інформує As, спортсмена не стало у середу, 10 квітня, але сім'я повідомила про це тільки сьогодні. Причина смерті – онкологічне захворіння, від якого О. Джей деякий час лікувався, але подолати так і не зміг. Він помер у оточенні своїх дітей та онуків, уточнили члени сім'ї у соціальній мережі Х.

Сімпсон свого часу був зіркою американського футболу, але всесвітню "славу" отримав після того, як його у 1995 році звинуватили у подвійному вбивстві – свої колишньої дружини та її друга. Після довгого та скандального судового процесу був виправданий. Однак у 1997 році. за позовом родичів жертв все ж був визнаний винним. За вироком суду мав виплатити компенсацію родичам загиблих у розмірі 33,5 млн доларів.

У вересні 2007 року був знову заарештований за скоєння декількох злочинів під час спроби силою повернути свої колишні спортивні кубки у Лас-Вегасі. у 2008 році був визнаний винним і засуджений до 33 років ув'язнення з можливістю дострокового звільнення через 9 років. 1 жовтня 2017 року вийшов на свободу.

Після закінчення кар'єри в американському футболі Сімпсон почав зніматися в рекламі та фільмах. Популярність йому принесла роль детектива Нортберга в трилогії Голий пістолет. Також відомо, що він пробував себе в кастингу на роль Термінатора.