"Онищенка визнали винними одразу за кількома статтями Кримінального кодексу України. За сукупністю злочинів йому призначили 15 років ув'язнення з конфіскацією майна та штрафом. Також його позбавили права обіймати певні посади на 3 роки після відбуття покарання.

Його фінансовій директорці Олені Павленко призначили 12 років з конфіскацією майна та позбавленням права обіймати певні посади на 3 роки. Судді також частково задовольнили цивільний позов і стягнули з Онищенка і Павленко 536,6 млн грн.

Йдеться про одну з наймасштабніших корупційних схем в історії України, організовану, за даними обвинувачення, колишнім депутатом Онищенком. Загалом у цій справі статус обвинувачених або засуджених мають близько 30 осіб", – повідомляє Центр протидії корупції.

Онищенко втік з України ще у липні 2016 року, його оголосили у національний розшук. Додамо, що Онищенко двічі брав участь в Олімпіаді у змаганнях з кінного спорту — у 2008 та 2012 роках. Також він є майстром спорту з боксу. Екс-дружина олігарха Анна Різатдінова виховує сина від стосунків з ним.