"Спортсмени кажуть, що спорт поза політикою. Тут уже не політика, тут війна. Вже не про політику йдеться, не якісь розбіжності всередині країни, із сусідами. А тут уже пряма війна. Усі сфери нашої країни страждають, усі. Про яку солідарність можна говорити?

Дуже пишаюся спортсменами, які зараз йдуть у тероборону. Вони ризикують своїм життям, своїх сімей. Дуже складно спостерігати за цим...Якось намагаєшся, щоб у спортсменів життя тривало. Хоч трохи, щоб вони тренувалися. Деякі спортсмени приїдуть до Болоньї, дуже багато до Польщі. Їм пропонують тренуватись. Я хотіла поїхати назад в Україну, але мене мій хлопець просто слізно просив: "Не роби цього зі мною. Я дуже щасливий, що ти тут, а не там".

Наразі дуже важливо озвучувати свою думку. Я говорю це всім, не тільки про нашу країну. Відмовчуватись – це неправильно. Це не та ситуація, в якій треба мовчати. Ми мовчали вісім років. У мене не було такого, що я 8 років була з цією нісенітницею "спорт поза політикою". Але вона тривала – і ось у що це вилилося", – сказала Харлан в інтерв'ю Tribuna.com.

Нагадаємо, що 24 лютого Росія розпочала повномасштабний збройний напад на Україну. Наші захисники героїчно боронять країну та дають гідну відсіч окупантам.