"Попри втрату мами, героїчна членкиня національної збірної команди України зі стрибків на батуті Світлана Малькова продовжує брати участь у Кубку світу у німецькому Котбусі, який має статус ліцензійних змагань до Олімпійських ігор 2024.

У цих змаганнях беруть участь і представники країн-терористок. Мінмолодьспорт та НОК України 7 березня 2024 р. звернулись до МОК та Міжнародної федерації гімнастики, а також 14 березня 2024 р. до Федерації гімнастики Німеччини, аби відсторонити представників рф та рб від участі у даних змаганнях навіть у нейтральному статусі. Мова йде про Кирила Козлова, Даніла Казимова, Анжелу Бладцеву, Яну Лебедєву та Івана Литвиновича, які безпосередньо підтримують розвʼязану росією війну в Україні.

Попри звернення української сторони, цих спортсменів допустили до участі у Кубку світі у німецькому Котбусі. Внаслідок цього, Світлані Мальковій доводиться виходити на один майданчик зі спортсменами, які підтримують війну та, фактично, підтримують вбивство її матері.

Відома соціологічна теорія "пʼяти рукостискань" доводить, що російські спортсмени, які беруть участь у вказаних змаганнях, буквально за кілька рукостискань повʼязані із російськими воєнними злочинцями, які безпосередньо ухвалювали рішення про обстріл та здійснювали пуск ракети, яка вбила маму української спортсменки", – йдеться в спільній заяві Мінспорту та НОК України.