Близько 250 000 уболівальників прийдуть на трасу в Глостерширі, щоб побачити одних із найкращих коней світу, які змагатимуться у 28 перегонах упродовж чотирьох днів.

Вершники боротимуться за 4 мільйони 815 тисяч фунтів стерлінгів призових – це рекорд для будь-якого фестивалю з кінних перегонів на планеті. "Єдине, чого вболівальники з нетерпінням чекають більше, ніж 28 кінних перегонів – це пінти "Гіннеса". Оскільки фестиваль щороку збігається з Днем Святого Патріка, звичайно, ірландський стаут ​​тут є дуже популярним", – наводить слова прес-секретаря заходу видання The Daily Star.

Фестиваль вкладе 274 мільйони фунтів стерлінгів у місцеву економіку. Глядачі отримають 38 тисяч галонів чаю та кави та п'ять тонн сиру. Для заходу закуплять 140 тисяч літрів пива і 14 тисяч пляшок шампанського.

Серед зіркових гостей очікують членів королівської родини Великої Британії, а також спортивних знаменитостей. Зокрема, Пітера Крауча і Алекса Фергюсона. До слова, коні сера Алекса братимуть участь в легендарних перегонах.