Життя героя трагічно обірвалось 23 лютого. До війни Руслан Данко професійно займався боротьбою та був кандидатом у майстри спорту. Окрім того, ділився своїми навичками з дітьми, за що отримав позивний "Тренер". На другий день повномасштабного вторгнення взяв зброю до рук та пішов захищати Україну.

"Так буває на війні: позавчора ви обговорюєте якісь плани на майбутнє після Перемоги, після демобілізації... Перед виконанням спільного бойового завдання тиснете руки, жартуєте... І через пів години хтось із вас 200-й... При виконанні бойового завдання сьогодні загинув один із найкращих, найпозитивніших, найталановитіших бійців нашого 74-го ОБ, КМС із греко-римької боротьби, батько, чоловік, син, старший лейтенант ЗСУ Данко Руслан", – повідомив сумну звістку капелан 74 батальйону Богдан Костюк.

"Чергова важка втрата для всієї борцівської родини, вчора, на війні з ворогом, загинув наш друг і колега, борець греко-римського стилю Руслан Данко, позивний "Тренер". Знаю особисто Руслана дуже давно, він з невеликого містечка Косів, що на Івано-Франківщині. Сильний борець, який до повномасштабного вторгнення вирішив для себе стати тренером і виховувати майбутнє боротьби Франківщини", – згадує героя Жан Беленюк.