Нещодавно спортмен відчув гострий біль в спині, який не давав йому можливості виступити на етапі Кубка світу зі скелетону в норвезькому Ліллегаммері. Однак пропуск змагань міг коштувати Україні втрати квоти на чемпіонат світу.

Причиною є те, що Міжнародна федерація бобслею та скелетону внесла зміни в регламент щодо участі спортсменів у світовій першості. Для збереження повної кількості квот на ЧС учасники повинні використати 50% та 70% квот на Кубку світу (для країн з однією та двома квотами відповідно).

У разі повного пропуску етапу у Ліллегаммері українська збірна ризикувала втратити другу квоту для участі у чемпіонаті світу. Тому Владислав Гераскевич попри сильний біль у спині вийшов на старт і посів у підсумку 22 сходинку.

"Владислав з пекельним болем у спині вийшов на старт, мужньо витримав обидва заїзди та фінішував, звичайно, не на тому місці, на якому й очікували. Адже ми провели плідний збір, досягли певних швидкостей та розраховували на зовсім інший результат.

Це дуже сильний біль, Владиславу навіть важко ходити. Будемо сподіватися, що не все так страшно, що зможемо поставити Влада на ноги, і він зможе гідно представляти Україну та показувати ті результати, на які він заслуговує", – розповів тренер збірної України Михайло Гераскевич в коментарі Суспільне Спорт.