Головний тренер ношої національної команди з дзюдо Віталій Дуброва розповів про підготовку спортсменів до найближчих турнірів в олімпійський рік.

"В Австрії пройшов великий збір, було понад 800 учасників із більш ніж 50 країн світу. Тренувалися там протягом тижня. На жаль, у нас багато спортсменів захворіли ще на зборі у Конча-Заспі. Тож 10-12 осіб практично не тренувалися в Австрії через хворобу.

Інші усі основні працювали, провели велику кількість спарингів з лідерами європейського та світового дзюдо. Потім ще півтора тижня готувалися вдома до першого у цьому році кваліфікаційного турніру на Олімпійські ігри – Гран-прі Португалії, яке стартує вже у п’ятницю.

Команда почала виїжджати до Португалії групами вже з вівторка. Лідери – відсутні. Богдан Ядов, Дільшот Халматов, Дар’я Білодід ще продовжують готуватися. Ядов та Халматов розпочнуть виступи з турніру в Парижі (2-4 лютого – прим.), Білодід – з Баку (16-18 лютого – прим.). Та уся ця трійка також прилетить у Португалію, бо після Гран-прі там буде ще чотириденний збір.

Надалі усі переберуться на турнір у Францію, окрім Даші Білодід, яка приїде туди також на збір. Наразі після кожних стартів проводиться 3-4 денний тренувальний табір, щоб спортсмени мали змогу спокійно готуватися та не витрачати час на перельоти додому", – наводить слова тренера Суспільне Спорт.