Британська суперзірка неодноразово підкреслював, що свої злети і падіння в кар'єрі пов'язує з режимом харчування. Зараз він намагаєтсья вживати виключно корисну їжу та жорстко тримати себе в рамках, але так було не завжди.

У дитинстві батько змушував Ронні бігати щодня для хорошої фізичної форми. Сам О'Салліван старший теж регулярно тренувався. Але коли майбутньому чемпіону світу зі снукеру було 16, тато загримів у в'язницю на 20 років за вбивство. А згодом за ґрати потрапила і його матір через несплату податків.

У 17 років О'Салліван вже став чемпіоном Великої Британії, але не міг змиритися з тим, що його батьки ув'язнені. Тож глушив біль згубними пристрастями: почав вживати наркотики, зловживав алкоголем, постійно переїдав.

"Я дичавів 6 років. Заїдав горілку шкварками. Люблю це поєднання. Я курив занадто багато трави, купував занадто багато випивки. Я замовляв гору фастфуду в McDonalds. Спускався вниз вулицею в китайські ресторани і купував стільки їжі, що ледве міг донести додому.

Я важив 100 кг, снукерні жилети тріщали по швах. Я запихав у себе їжу, як маніяк", – наводить слова О'Саллівана The Sun.

Залежність призвела Ронні до умовної дворічної дискваліфікації та штрафу в розмірі 20 000 фунтів стерлінгів після того, як він напав на чиновника в 1996 році. Також О'Саллівана позбавили титулу після перемоги на Irish Master, коли він дав позитивний результат на кокаїн.

У 2000 році спортсмен нарешті звернувся за допомогою, записавшись до Клубу анонімних алкоголіків та наркоманів і дотримуючись їхньої Програми 12 кроків. Врешті йому вдалося подолати кризу.