"Команда медиків підтвердила, що неврологічне пошкодження, спричинене зупинкою серцево-дихальної системи під час аварії, є незворотним. Фалькон покинув нас.

Карлес був усміхненою людиною, завжди активним. Він пристрасно насолоджувався всім, чим займався, особливо мотоциклами. Карлес покинув нас, роблячи те, про що мріяв, – змагаючись на Ралі Дакар. Ми повинні пам’ятати його за його усмішку та за щастя, яке він дарував кожному", – наводить слова команди TwinTrail видання Marca.

Біда трапилася під час другого етапу Ралі Дакар. При падінні Фалькон вдарився головою, що спричинило зупинку серцево-дихальної системи. Пілот Олександр Азіньяйс був першою людиною, яка змогла дістатися до травмованого. Він виявив, що у Карлеса немає пульсу і 15 хвилин виконував реанімаційні заходи до приїзду лікарів.

Медики поставили первинний діагноз: набряк головного мозку, який спровокував кому, та перелом хребця, що вимагав термінового втручання. Пізніше лікарі виявили ще й переломи ребер, ключиці та зап’ястка.

Три дні тому лікарня Ер-Ріяда санкціонували перевезення Фалькона до Іспанії. Але мотогонщик так і не зміг побороти наслідки страшної аварії.