Відомо, що в червні Федерація фехтування України подавала дисциплінарну скаргу до FIE з вимогою позбавити російську федерацію фехтування членства в Міжнародній федерації фехтування, але в організації відмовили. Це й стало причиною подання апеляції.

"Неправомірна відмова дисциплінарного трибуналу FIE розглядати дисциплінарну скаргу ФФУ є черговим проявом бездіяльності Міжнародної федерації фехтування та небажання захищати базові засади діяльності світової фехтувальної спільноти.

Федерація фехтування України вважає, що оскаржуване рішення дисциплінарного трибуналу FIE прямо порушує її право на доступ до справедливого правосуддя у межах Міжнародної федерації фехтування. А тому Федерація фехтування України прийняла рішення відстоювати свою позицію та інтереси української фехтувальної спільноти у Спортивному арбітражному Суді (CAS), вимагаючи визнати вказане рішення дисциплінарного трибуналу FIE протиправним та виключити російську федерацію фехтування зі складу FIE", – йдеться в заяві організації.

Нагадаємо, на початку березня 2023 року Міжнародна федерація фехтування ухвалила рішення повернути до змагань спортсменів з країн-агресорів у статусі нейтральних.