"Ми робили і будемо робити все від себе залежне аби представників країни терориста та її сателіта не було на Олімпіаді у Парижі в будь-якому статусі.

Як результат наших активних дій у цьому напрямку, наприклад, у художній гімнастиці жодна росіянка за ці практично два роки не вийшла на килим з представниками цивілізованого світу.

Ми подали позов до Спортивного арбітражного суду (CAS – прим.) у Лозанні про недопущення росіян та білорусів до змагань під егідою Міжнародної федерації гімнастики та виключення їх національних федерацій зі складу FIG. Цей процес тривав довго, і завдяки нашій кропіткій роботі МФГ була вимушена прописати такі правила та умови участі для росіян та білорусів в статусі "індивідуальних нейтральних атлетів", які вони просто не зможуть виконати.

Не зважаючи на те, що FIG не виключив національні федерації рф та рб зі свого складу, ми маємо дуже серйозний офіційний документ, який практично ставить крапку на їх виступах на міжнародному рівні до завершення війни в Україні", – розповіла Ірина Дерюгіна в інтерв'ю Xsport.

Нагадаємо, що Міжнародний олімпійський комітет допустив росіян і білорусів до особистих стартів на ОІ-2024 під нейтральним прапором. У командних змаганнях вони участі не братимуть.