Міністерство молоді та спорту України розробило додаткові заходи для допуску глядачів на трибуни спортивних змагань. План виконано у співпраці з Міністерством внутрішніх справ. Він передбачає створення робочих груп, учасниками яких будуть представники ДСНС, Нацполіції, регіональних органів влади і самоврядування, а також керівники спортивних федерацій та майданчиків.

Робоча група перевірятиме місця змагань, даватиме оцінку можливої кількості глядачів, які будуть допущені на трибуни, контролюватиме доступність укриттів та захисних споруд. Крім того, буде розробляти план евакуації.

Спортсмени, тренери, судді та інші фахівці, які залучені до проведення змагань, обов’язково мають пройти інструктаж.

"Жодна телетрансляція не замінить емоції стадіону, але нашим пріоритетом була і буде безпека глядачів. Ми дуже відповідально підійшли до розробки заходів спільно із безпековими структурами. Ми маємо повернути вир емоцій на стадіони так само, як свого часу повернули глядачів у кінотеатри та на концерти", – наголошує Матвій Бідний в заяві Міністерства молоді та спорту.

Повний план щодо допуску вболівальників на трибуни під час спортивних заходів на території України представлено на офіційному сайті Мінмолоді та спорту України.