"Після Олімпіади російські спортсмени стануть елементом пропаганди. Наступного дня після повернення в росію вони вдягнуть свою свастику на плечі, будуть десь представлені, братимуть участь у пропагандистських заходах. Якщо вони відмовляться це зробити, ми всі розуміємо, що вони сядуть до в’язниці.

Стосовно будь-яких компромісів з агресором, ми можемо згадати приклад берлінської Олімпіади-1936. Там теж були елементи загравання з агресором, після чого почалася Друга світова війна. Загинуло майже 60 мільйонів людей в усьому світі. І наступні чотири Олімпіади довелося пропустити.

Сьогодні весь світ має розуміти, що є ризик не провести Олімпійські ігри в Лос-Анджелесі-2028. Росія сьогодні відкрито заявляє, що вона воює з НАТО, її наміри не обмежуються лише Україною.

Це не тільки українське питання. Україна знаходиться лише на одному передньому краї цього протистояння. Сьогодні життями наших людей, нашими неймовірними зусиллями стримується агресор.

У цьому випадку зрозуміло, що МОК сам не може розв'язати таке питання. Але на своїй ділянці вони мають зробити те, що можуть: повністю виключити представництво країни-агресора зі свого потужного міжнародного заходу, щоб це не можна було використовувати в якості потужної російської пропаганди.

Тому ми закликаємо МОК, інші міжнародні федерації до відповідальної поведінки в цьому надзвичайно важливому питанні", – сказав Матвій Бідний в ефірі телемарафону "Єдині новини".