Нещодавно Михайло Романчук фінішував третім на дистанції 1500 метрів вільним стилем та приніс Україні першу медаль на чемпіонаті Європи з плавання на короткій воді, що триває у румунському Отопені.

27-річний спортсмен розповів про свій стан після змагань та поділився емоціями від виграної нагороди.

"Звичайно, треба було терпіти. Після восьми тижнів роботи є медаль і тому, я вважаю, що це відмінний результат. Коли я тільки розпочинав плавати, то взагалі не думав про те, щоб поїхати на цей чемпіонат Європи. Звичайно, радий був відчути ті самі емоції на п‘єдесталі, які відчував раніше. Це гордість за себе, за свою роботу, за свою державу і можливість говорити про Україну в інтерв‘ю іноземним ЗМІ", – розповів Романчук в коментарі Суспільне Спорт.

В своїх соцмережах плавець порівняв здобуту бронзу з золотом та подякував українським військовим за змогу виступати на міжнародних турнірах.

Нагадаємо, що у фіналі змагань на 1500 метрів Михайло показав час 14:22.18 хвилини, програвши лише ірландцю Данієлю Віффену та французу Давіду Обрі. Ця медаль стала тільки другою у кар'єрі українця на рівні Євро на короткій воді.