Збірна України з плавання вперше за останні чотири роки візьме участь у континентальній першості на короткій воді. Срібний та бронзовий призер Олімпійських ігор-2020 Михайло Романчук поділився планами на турнір.

"Хоч ці змагання (чемпіонат Європи – прим.) і будуть дуже відповідальними, але все ж вони більш підготовчі до чемпіонату світу та Олімпійських ігор. Це буде перший старт з липня. Там я пропливу 800 та 1500 метрів вільним стилем. Нічого кардинального не придумували та не змінювали.

Якихось хвилин чи секунд, на які маю вийти, нема. Потрібно пропливти і отримати задоволення від результатів, від того, як я це зробив у технічному плані та швидкості. Якщо буде медаль, то взагалі буде супер.

Мій моральний стан зараз набагато стабільніший, я знаю для чого працюю, що хочу і як. Тому, напевно, це все допомагає мені кожного дня прокидатися, йти і стрибати в цю холодну воду", – цитує Михайла Романчука Суспільне Спорт.

Додамо, що чемпіонат Європи на короткій воді (довжина басейну 25 м, а не стандартні 50 м – прим.) пройде з 5 до 10 грудня у румунському Отопені.