Томас Бах виступив різко проти проведення міжнародних змагань, що збирається проводити росія. Так, країна-агресорка хоче у вересні 2024 року провести турніри із 27 видів спорту. У програму включили змагання з боксу, легкої атлетики, плавання, гімнастики і пляжного футболу.

Голова Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах негативно відреагував на проведення такого турніру. І звернув увагу на те, що росіяни використовують спортивні події в політичному полі.

"Російський уряд звинувачує нас у недотриманні політичного нейтралітету. Водночас цей же уряд намагається організувати повністю політизований спортивний захід", – наводить слова Томаса Баха видання Inside The Games.

Нагадаємо, що саме очільник МОК називав "неконструктивною" позицію України, що виступала проти допуску спортсменів із країни-агресорки та її соратниці Білорусі до міжнародних змагань. Однак Міжнародний олімпійський комітет твердо стоїть на позиції відсторонення російського олімпійського комітету від інтернаціональної діяльності.