Наш чемпіон не зрозумів рішення федерації допустити представників країни-окупанта до участі на чемпіонаті Європи з дзюдо цього року.

"Як відреагував на допуск росіян? Як усі. Не зрозумів цього, чесно, думав, куди-куди, а у Франції їх точно не допустять. Але я намагаюся про них не думати. Приїхав сюди перемогти, і мені байдуже, кого перемагати на своєму шляху.

Чи можу з ними перетнутися? Я сіяний, у першій сутичці вільний, а в другій, якщо за жеребом випаде, можу з кимось із них зустрітися. На чемпіонаті світу в моїй вазі їх взагалі не було, але зараз маю двох представників Росії. У принципі, з другої сутички можу з кимось з них зустрітися", – наводить слова Богдан Ядова Суспільне Спорт.

Проте у нашого чемпіона є й головна ціль на турнірі. Окрім захисту чемпіонського титулу, Богдан Ядов планує закрити питання зі здобуттям олімпійської ліцензій.

"Мене з топ-8 вибили, тому важливо посісти призове місце, щоб туди повернутися. Якщо нічого не виграти, у рядку буде порожньо, а так може бути 700 балів. Якщо зможу перемогти, то здобуду 700 балів і практично гарантую собі місце на Олімпійських іграх та потраплю до топ-8 рейтингу", – розповів Богдан Ядов виданню Суспільне Спорт.

Додамо, що 26-річний Богдан Ядов – чинний чемпіон Європи з дзюдо у ваговій категорії до 66 кілограм. А також з 2019 року – володар п'яти медалей серії Грендслем, зокрема, дебютного "золота" в Парижі 2023-го.