"На превеликий жаль, суддівська колегія задовольнила протест і повернула поєдинок не з початку, "по нулях", а на тоді, коли зупинився час. Вважаю, що болгарська сторона, яка програла, вчепилась за єдину можливість допомогти своїй спортсменці, зробила цей протест. Але його задовольнили.

Для нас це несподіванка, тому що коли відбувається порушення процедури, не помічають вихід за лінію або декілька суддів додають оцінку, а її не відзначають спортсмену... Тобто порушення процедури – це одне, а якісь адміністративні моменти – інше. Але судді вирішили, що це дуже великий час – 25 секунд – і повернули його в бій.

Наша федерація напише листа на президію Всесвітньої федерації карате: дати нам роз'яснення, чому, за якою статтею правил, так повелася суддівська колегія, чому вони у відповідь на цю адміністративну помилку вирішили задовольнити протест. Ось така ситуація.

Ми розуміємо, що на 99% нічого не можемо зробити, а лише тільки вплинути на майбутні стосунки між суддями та національними федераціями й спортсменами. Задовольняти протести треба за процедурою адміністративної помилки. Але погано ще те, що болгарка вийшла у фінал і за собою потягнула поєдинки за третє місце. І тому вже в перший вечір поєдинки минули, сформована пара, яка буде серед тих, хто програв болгарці. Вона буде в фіналі, а ця пара буде битись за бронзову нагороду. Тому ми розуміємо, що нічого вже до неділі не зробимо.

У нас є два дні – четвер і п'ятниця – до бронзових фіналів у суботу. Тому зараз потрібен такий емоційний струс, відпочити від цього день-два. Добре, що ці два дні є – спробуємо Анжеліку все-таки ввімкнути, бо у неї за всю кар'єру жодної медалі немає з чемпіонату світу. Якщо доля дає такий шанс, вона має його використати. Тому ми максимально підтримуємо, психологічно будемо розмовляти з нею. Тренери, команда підтримують, лікарка, яка ці роки з нами їздить, дуже слухає, ще й психологом стала. Тому, я думаю, що ми знайдемо такий ресурс, щоб додати й емоції, і покращити стан Анжеліки перед бронзовим фіналом", – розповів Олександр Тонкошкур у коментарі Суспільне Спорт.

Нагадаємо, у півфіналі вагової категорії до 55 кг українка Анжеліка Терлюга змагалась з представницею Болгарії Івет Горановою. Зустріч завершилась з рахунком 14:11 на користь Терлюги. Після завершення команда Горанової подала протест через те, що на табло не йшов відлік. Час повернули на 1.17 і болгарка здобула перемогу (5:4). Тепер українка змагатиметься за бронзу. Це могло бути перше "золото" Терлюги на ЧС.