"МОК не чує доказів України.

Щойно відбулось обговорення допуску нейтральних атлетів до змагань. Правда така, що українці й атлети, які нас підтримують – у меншості. Доводи про те, що ми не маємо права на життя, що спортивна інфраструктура зруйнована, наші атлети гинуть, а атлети з росії залучені до пропаганди й жоден за 1,5 року не висловився проти – МОК не зачіпають.

З обговорення стало ясно, що для МОК більш важлива проблема – позбавлення "невинних" російських спортсменів права участі у міжнародних змаганнях. І головна думка, яку комітет намагається впровадити в маси: "Спорт має обʼєднувати". Члени міжнародного комітету не розуміють, що люди які страждають від агресії, не можуть взаємодіяти з атлетами, які або мовчать, або підтримують війнy.

Під час виступу я відчувала, що більшість членів МОК уже визначилися з позицією і їх не цікавлять факти і докази. Важко бути активною у меншості, коли тебе не хочуть чути. Але не здаємося.

Єдиний вихід, який бачу – обʼєднатись і довести всьому світу, що росію не можна допускати до міжнародних змагань навіть під білим прапором. Приклади такої солідарності різних європейських федерацій ми бачимо в історії із поверненням до міжнародних змагань під нейтральним прапором футбольної збірної рф u-17.

Федерації європейських держав масово відмовляються від матчів з агресорами. Вірю, що спільними зусиллями ми ще маємо змогу запобігти рашистському реваншу на олімпійському рівні", – написала Рижикова у своєму Instagram.