"Ви знаєте, дуже прикро, коли виконавчий комітет УЄФА дозволяє грати хлопцям та дівчатам до 17 років з країн-агресорок. І ви вже знаєте, що сім країн підтримали Україну. УАФ також звернулася до всіх країн, щоб ті підтримали й не грали з цими командами в очних зустрічах. І ми теж не будемо грати.

26 липня я підписав наказ щодо повернення всіх наших спортсменів до міжнародних турнірів, до участі в ліцензійних змаганнях перед Олімпійськими іграми в Парижі, тому що Міжнародний олімпійський комітет не надав росії та білорусі запрошення до участі в ОІ. Тільки під нейтральним прапором.

І зараз, на жаль, те ж саме відбулося в УЄФА. Вони допустили ці країни до змагань. Групи сформовані й наша збірна України U-17 не потрапила до росіян чи білорусів. Але все одно, дякуючи нашим партнерам, які долучилися і будуть бойкотувати ці змагання, якщо росіян допустять, то ми теж будемо разом з цими країнами й не будемо грати в очних матчах.

Щодо пляжного футболу, на жаль, білорусів взагалі допустили під їхнім прапором. Я хочу подякувати нашій збірній з пляжного футболу, яка відмовилася їхати на важливі змагання. Нам дуже важливо, щоб ми були присутні на них, був наш прапор, наші спортсмени були конкурентоспроможними, грали, перемагали, розказували й показували, що відбувається в нашій країні. Тому що дуже багато країн нас підтримують, на жаль, лише словами", – заявив Гутцайт в ефірі телемарафону "Єдині новини".