"Це було міжсезоння. У нас змагань не було до цього з березня, і найближчі були у грудні. Тобто, це не той час, коли починається дуже жорсткий режим. Тоді справді був розслаблений момент, набирання форми.

До того ж я пошкодив плече і майже не тренувався, я тільки хитався і стрибав. У нашому виді спорту, якщо ти пошкодив руки, то можеш займатися ногами, якщо ти вдарив ноги, то можеш робити все те, що на руках, тобто у нас велика різноманітність. Я тоді трохи травмував плече і просто став себе підтримувати – хитатися і все.

Я довгий час стою на допінг-контролі, і мене в принципі раз на місяць перевіряють упродовж п'яти років. Вони, не попереджають, приходять раз на місяць. Потрібно бути дурним, щоб приймати щось, знаючи це. Все моє оточення знає навіть моє ставлення до пігулок від голови, бо я боюся все пити, бо не знаю, чого мені чекати.

Виходить так, що до мене приходять 10-го числа перевіряти. Мені надходить протягом тижня відповідь, що все нормально, негативний тест, і до мене відразу ж приходять 26-го числа. У грудні мені надходить лист, що в мене знайдений мельдоній.

Я в цей момент, коли ще лікував плече, розмовляв із лікарем. Розповідаю без подробиць ситуацію, що ось, 2 тести за 2 тижні. "То це ж анонімний донос", – каже він. А я сам такого не знав. Він каже: "У нас у всіх федераціях одна й та ж система, тебе хтось підловив, сипнув щось, роблять дзвінок до міжнародної федерації чи антидопінгового центру України і кажуть, що підозрюють такого. Вони починають жорстко ловити". Тобто я говорю, що 2 теста за два тижні ніколи не було. Я на 100% упевнений, що це донос", – розповів Верняєв для KyivFM.

Нагадаємо, що гімнаст отримав дискваліфікацію на 4 роки через позитивний тест на допінг.