Благочинний захід, який організовують БФ Гуркіт спільно зі спортивною командою Pasya Team, відбудеться упродовж 12-13 серпня. Учасникам запропонують здолати дистанції по 1, 3 та 6 кілометрів.

Мета – зібрати 2 400 000 грн на два гранатомети українського виробництва УАГ-40 для роти Гонор легендарного батальйону Вовки Да Вінчі. Це збpoя, здатна вести вoгoнь на дистанцію понад 2 км, може знищувати живу силу oкyпaнтів і їхню легкоброньовану техніку та захисні споруди. Гpaнaтoмети мобільні, дозволяють воїнам швидко змінювати вогневі позиції і у полях, і в місті.

Ідея благодійного запливу з‘явилась у Андрія Писаренка – в цивільному житті адвоката в кримінальних справах, а нині – командира взводу вогневої підтримки роти Гонор. До повномасштабної війни він був регулярним учасником знаменитого Oceanman і трансконтинентальних запливів.

Всі учасники "Гонорового запливу" отримають нагороду – гільзу від кулі 30-мм гармати БТР-82 А, який разом із повним боєкомплектом захопили бійці Вовĸів Да Вінчі під час звільнення смт Купʼянсьĸ-Вузловий. Зараз воїни зі штурмової роти Гонор цією технікою знищують ворога під час контрнаступу.

Як можна долучитись до запливу-збору на гранатомети для роти Гонор:

1) Зареєструватись і плисти: https://swim.hurkit.org

2) Донатити на збір через monobank або на інші реквізити:

https://send.monobank.ua/jar/AKUgGa2PYp

https://swim.hurkit.org/#donate

3) Стати партнерами запливу: https://swim.hurkit.org/stati-partnerom