"Міжнародна федерація фехтування шукає вихід з цієї ситуації: як не визнати свою неправоту, але так, щоб визнати наші інтереси.

Коли ми подали протест на цю "чорну картку", ми ставили питання про можливість припинення цього рішення на час розгляду нашого протесту. Нам відмовили, тому що ми хотіли продовжувати змагання в особистій дисципліні. Але тепер щось змінилося і Міжнародна федерація фехтування знайшла можливість вже тепер призупинити цю дискваліфікацію. Це означає, що, поки розглядається наш протест, дискваліфікації немає.

Ця дискваліфікація впливає, в першу чергу, на репутацію самої Федерації фехтування. Це вони будуть жити з цим шлейфом, що вони зробили. Ми бачили, який був розголос в Україні та світі. Їх, м’яко кажучи, ніхто не зрозумів в цьому рішенні. По-перше, можливо, скасують цю "чорну картку". А якщо ні, то, можливо, ми будемо продовжувати наполягати на її скасуванні. Хоча це буде більш політичний крок, щоб вони визнали, що вони не праві, коли ухвалювали таке рішення", – розповів Ілляшев в коментарі Суспільне.

Нагадаємо, Міжнародний олімпійський комітет кваліфікував Харлан до участі в Олімпіаді-2024, а виконком Міжнародної федерації фехтування призупинив дискваліфікацію спортсменки на чемпіонаті світу в Мілані.