"Державний тренер та виконувач обовʼязків президента Української федерації з фігурного катання, який свого часу обіймав посаду начальника Відділу зимових видів спорту Міністерства молоді та спорту, разом із генеральним секретарем УФФК Анастасією Макаровою, яка зараз є очільником ДЮСШ Лідер, підробили протокол рішення засідання президії УФФК, в якому намагались ввести в дію Положення про відкріплення спортсменів, що дає фігуристу право виступати за іншу країну.

Тихе зрадництво, яке дозволили собі Д. Амірханов та А. Макарова, призвело до вибуху невдоволення як членів президії УФФК, так і спортсменів. В той час, коли вже понад 150 спортсменів загинуло і продовжує гинути на фронті, керівники УФФК намагаються перетворити федерацію у "перевалочну базу" з переправки чоловіків за кордон.

Першим виявив бажання піти під прапор Латвії фігурист Федір Куліш, який переїхав жити зараз до цієї країни. Замість того, щоб зберегти спортсменів для України, державний тренер, який, до речі, жодного дня не стояв на ковзанах, бо займався лижами, отримуючи гроші від платників податків, не гребує моральною складовою цього питання і є вкрай безвідповідальним", – сказано в повідомленні.