Передостанній третій етап FIA Karting European Championship з картингу відбувся минулими вихідними у Данії. У категорії OK Junior Україну представив пілот Олександр Бондарев. Участь взяли 72 гонщики з понад 60 країн світу.

Олександр та його команда Kart Republic почали картинговий сезон у чемпіонаті Європи з 2-го місця у Валенсії в Іспанії, потім перемогли в Трінеці в Чехії, а цього разу здобули перемогу в Родбі в Данії.

Ці перегони видались одними з найважчих від початку сезону. Для учасників це була нова та складна траса. Данський трек має кілька унікальних особливостей, у тому числі достатню кількість поворотів і місць для обгону, яка може значно змінити ситуацію у ході боротьби.

У п'ятницю Олександр здобув Р5 у кваліфікації, після змагань у п’яти відбіркових Хітах він зайняв Р4, у Супер Хіті приїхав 3-м.

В неділю фінал вразив багатьох своєю напруженою боротьбою. Олександр розпочинав з Р4, тактично на другому колі вийшов на Р2, впевнено, скорочуючи час від лідера, на восьмому колі йому вдалося обійти суперника і зайняти лідируючу позицію. Коло за колом він набирав швидкість та відривався від інших учасників. Гонщик перетнув фініш переможцем з різницею у 1,279 секунди.

Олександр прокоментував свою перемогу так: "Коли лунає національний гімн України, це має нагадувати всім, що відбувається у моїй країні".

За результатами перегонів український картингіст продовжує лідирувати у Чемпіонаті Європи, суттєво збільшивши відрив від найближчих переслідувачів. Залишився ще один останній етап, який відбудеться у Кремоні в Італії.

Партнером Олександра Бондарева виступає благодійний фонд Favbet Foundation, який опікується молодим поколінням та запроваджує ініціативи у сфері освіти, здоров’я та спортивного розвитку.