"Наскільки важлива поява команди Monte для України? Це щось нереальне. Я досі не розумію як це сталося. Нібито хтось написав фанфік, мовляв, от з'явиться команда та приїде на перший турнір й скаже: "Слава Україні!". Усі відповідатимуть: "Героям слава!". За них усі вболіватимуть і вони виграють. Я б подумав, що це кльова історія, певно, її написав штучний інтелект. Це нереально.

І тут ця х*рня відбувається. Якого хріна, як це сталось? І тому їхня поява повністю змінює лендскейп українського кіберспорту. Впевнений, що ми згадуватимемо в історії цей турнір в Парижі. Як на мене, саме тоді зародився справжній український кіберспорт. До того він був частиною Європи. Малоросії? Не завжди малоросії. Частина була західноєвропейською", – сказав Віталій Волочай в інтерв'ю YouTube-каналу Бомбардир.

Нагадаємо, за Monte виступають три українці, поляк та йорданець. Цього року команда дійшла до чвертьфіналу дебютного для себе та останнього в історії мейджора з CS:GO – BLAST Paris Major 2023, завдяки чому піднялася на 10 місце світового рейтингу. Цікаво, що у етапі "Легенд" того ж турніру Monte пройшла NAVI, у складі яких є росіяни.