"Практично відразу її затопило. У нас же унікальна спортивна інфраструктура – 12 гектарів. Там чотири футбольних поля: центральний стадіон Енергія, штучні покриття, тирсове поле. Окрім цього, затопило базу збірної України зі стрільби з луку і метання молота.

Перед самою війною ми оплатили проєкт реконструкції головної арени Енергії на 85 мільйонів гривень. Наша команда мала амбітні плани – ми готувались в перспективі до Першої ліги. Нова Каховка – дуже спортивне місто, і лише з початком війни Енергія призупинила діяльність. Дуже прикро. Тим паче ми розпочали будівництво спортивного комплексу вартістю до 700 мільйонів для 22 видів спорту – 8 тисяч квадратних метрів території.

Унікальний проєкт, який був на контролі у керівництва країни! Нова Каховка знаходиться близько до Криму, і нам треба було демонструвати досягнення інфраструктури, щоб кримчани зрозуміли, що вони зробили велику помилку, коли прийняли кацапів на свою землю. Але, на жаль, вся спортивна інфраструктура Нової Каховки на цей момент затоплена", – цитує Коваленка Український футбол.