Міжконтинентальну першість з тхеквондо прийматиме азербайджанський Баку. Для представників терористичних країн це стане перший великий турнір після того, як Всесвітня федерація тхеквондо дозволила їм змагатися під нейтральним прапором.

"23 спортсмени були попередньо допущені до чемпіонату світу в якості індивідуальних нейтральних спортсменів (AIN) після завершення триетапного процесу перевірки, встановленого Всесвітньою радою з тхеквондо 3 квітня. Після прибуття в Баку вони повинні будуть підписати декларацію про повне дотримання умов участі. Заявки двох спортсменів були відхилена після того, як Комісія визначила, що вони не відповідають критеріям допуску", – йдеться в офіційному повідомленні.

За інформацією Inside the Games, пройти вищезгадану комісію не змогли Максим Храмцов та Владислав Ларін, які є олімпійськими чемпіонами Токіо.

Таким чином збірна України змушена пропускати ЧС-2023. Міжнародні змагання стартують 29 травня. До слова, результати чемпіонату світу впливають на рейтинг у відборі на Олімпійські ігри 2024 року.