Юрій Рак – дворазовий чемпіон України та володар золота світової першості. Раніше на проблеми із серцем ніколи не скаржився. Напад трапився раптово під час тренування. Спортсмен негайно припинив заняття і поїхав додому, але у автівці йому знову стало погано, повідомляє Zaxid.net.

"Відчував жар та біль у грудях. Таке враження, ніби я пробіг три кілометри за п'ять хвилин", – цитує кікбоксера видання. Рак зателефонував дружині, а вона викликала швидку, яка доправила спортсмена у невідкладне відділення лікарні св. Пантелеймона.

"Пацієнт прибув у критичному стані. Симптоми вказували на гострий інфаркт міокарда. Кардіологи зробили необхідні обстеження та підтвердили первинний діагноз. Коронарна артерія пацієнта була закупорена. Через гостре порушення кровопостачання вже почалося пошкодження та відмирання серцевого м'яза", – розповіли медики.

Юрію зробили термінову операцію малоінвазивним методом. Чемпіон уже встиг пройти реабілітацію – його виписали із лікарні без жодних ознак серцевої недостатності.