"Зараз ми докладаємо всіх зусиль, щоб виконати місію, реалізувати пропозиції олімпійського руху, повернувши спортсменів з російськими чи білоруськими паспортами на міжнародні змагання.

Ми дуже тісно співпрацюємо та обмінюємося думками з міжнародними федераціями, які зараз відповідають за проведення своїх змагань.

Ви знаєте заяви урядів, які хочуть вирішувати, хто може брати участь в Олімпійських іграх, міжнародних спортивних змаганнях, а хто ні. Але ці рішення мають ухвалювати відповідальні спортивні організації.

Думаю, що уряди мають право висловлювати свою позицію. Але вони також повинні усвідомлювати, що будь-який вид бойкоту покарає лише їхніх спортсменів", – цитує Баха China Daily.

Нагадаємо, раніше Міжнародний олімпійський комітет (МОК) рекомендував повернути російських та білоруських спортсменів до міжнародних змагань у нейтральному статусі. Але до турнірів не допускаються команди з росії та білорусі, а також спортсмени, які підтримують війну або мають контракти з арміями рф або рб.