"На своєму квітневому засіданні Правління IGF підтвердило свою непохитну підтримку та солідарність з нашими українськими спортсменами та федерацією, які щодня стикаються з жахливими труднощами через цю безглузду війну. IGF залишається непохитним у своєму зобов’язанні допомагати їм усіма можливими способами.

Рада зазначила, що МОК не прийняв рішення щодо участі російських і білоруських спортсменів в Олімпійських іграх у Парижі 2024 року, і тому рада IGF відклала будь-яке рішення щодо їх участі в олімпійських змаганнях з гольфу до прийняття рішення МОК.

Рада також розглянула нещодавно оприлюднені рекомендації МОК для міжнародних федерацій та організаторів міжнародних спортивних заходів щодо участі спортсменів з російським або білоруським паспортом у міжнародних змаганнях і прийняла наступні рішення щодо змагань IGF:

– Про повернення команд спортсменів з російським або білоруським паспортом не може бути й мови.

– Спортсмени з російським або білоруським паспортом повинні брати участь тільки як індивідуальні нейтральні спортсмени.

– Будь-який такий Індивідуальний нейтральний спортсмен, як і всі інші спортсмени-учасники, повинен відповідати всім антидопінговим вимогам, що застосовуються до них, як зазначено в антидопінгових правилах IGF.

– Жоден прапор, гімн, кольори чи будь-які інші ідентифікаційні знаки цих країн не можна демонструвати на будь-якому спортивному заході чи зустрічі.

– Спортсмени, які активно підтримують війну, не можуть брати участь. Допоміжний персонал, який активно підтримує війну, не може брати участь.

– Спортсмени, які перебувають на контракті з російськими чи білоруськими військовими органами чи органами нацбезпеки, не можуть брати участь у змаганнях. Допоміжний персонал, який перебуває на контракті з російськими чи білоруськими військовими чи службами національної безпеки, не може брати участь.

Слід зазначити, що вищезазначена позиція послідовна відносно рішення, прийнятого Правлінням IGF у березні 2022 року після вторгнення росії в Україну", – сказано в повідомленні.