"Я була шокована, коли дізналася, що росіян допускають до чемпіонату світу. Відповідно, ми маємо пропускати змагання, тому що не можемо дозволити собі виходити на татамі разом з ними.

"Найгірше, що IJF повідомила про допуск росіян не за певний час, а в останній день реєстрації, за тиждень до самих змагань.

Я мала гарну підготовку, провела збори в Туреччині та Іспанії, перебувала в хорошій формі, налаштувалася на високий результат. І коли за тиждень до старту дізнаєшся подібну новину, звичайно, це дуже прикро і неприємно. Адже всі ми наполегливо тренувалися, готувалися до нових звитяг, а тут такий ніж в спину. Я відчула розпач і шок, просто нерозуміння того, як їх взагалі можуть допустити в цей час.

Вони перестрахувалися і максимально намагалися запобігти розголосу, щоб не отримати протесту від інших команд. Оголосили в останній момент, коли всі країни вже заявилися, коли всі вже були на півдорозі в Доху. Усе зробили дуже хитро", – розповіла Білодід для прес-служби Федерації дзюдо України.

Нагадаємо, наші спортсмени не зможуть взяти участь в світовій першості через присутність на змаганнях представників рф. До слова, 15 з 18 російських дзюдоїстів у заявці ЧС перебувають на контрактах в ЗС РФ, ЦСКА та Росгвардії.