"Гнів… Гнів та страшенне обурення на несправедливість цього світу. Чому? Чому якась країна вирішила, що може напасти на іншу незалежну країну ще 9 років назад і щодня чинити геноцид української нації, виходячи все одно сухими з води?

Останні дні міжнародні федерації масово допускають росіян-вбивць до міжнародних змагань. Немає слів висловити все, що зараз відчуває наш народ – це не просто злість, обурення та біль, це вже давно перейшло на той рівень відчуттів, який неможливо описати словами. Щодня українці виборюють своє право на існування, роблять все можливе, щоб зупинити це зло. Поки інші вирішують, що "бідні" спортсмени з росії відчувають себе обділеними.

Знаю, що не можна такого бажати, але по-іншому вже ніяк. Хочу, щоб цей спектр емоцій відчув кожен, хто допускає країну-терориста до міжнародних змагань, хочу, щоб ви відчули на своїй шкірі – як це жити поряд з таким "сусідом", який 9 років намагається тебе знищити, а всі інші просто заплющують на це очі", – написала Федіна на своїй сторінці в Instagram.

Нагадаємо, МОК наприкінці березня рекомендував міжнародним федераціям дозволити спортсменам з росії та білорусі, які не підтримують війну в Україні, виступати на міжнародних змаганнях під нейтральним статусом.