Напередодні національна команда зменшила кількість спортсменів з 24 до 20. Під скорочення потрапили срібний призер Олімпіади-2022 Еміль Іверсен, а також володар срібної та бронзової олімпійських медалей Ганс Крістер Голунд. Такий підхід не сподобався Клебу, тому він вирішив продовжити підготовку самостійно. Це звільнить місце для іншого спортсмена.

"З моїм відходом асоціація з лижних видів спорту отримає можливість зменшити витрати і замість цього використати ці кошти на інших спортсменів. Тепер їм не доведеться розплачуватися за мене. У мене є декілька партнерів по команді, які, я відчуваю, отримували негідне ставлення під час вибору до складу. Продовжу перебувати на зв'язку з моїми партнерами по збірній, навіть якщо я не буду частиною національної команди.

Сподіваємося та віримо, що вони все змінять, щоб я зміг поїхати на Кубок світу наступного сезону. Якщо буду у хорошому стані, щоб продовжувати виступи. Між мною та федерацією щодо цього не було жодних перемовин. Зробив те, що, впевнений, було найкращим рішенням за цієї ситуації, як для асоціації, так і для національної команди", – наводить слова Клебо NRK.

До слова, Йоганнес не зможе виступати на етапах Кубка світу, адже туди допускають лише представників збірної. Клебо – 5-разовий олімпійський чемпіон та має девʼять перемог на світовій першості.