Троє українців виступлять на етапі Гран-прі з фехтування на шаблі, що відбуватиметься у південнокорейському Сеулі. Серед жінок, "синьо-жовтих" представлятиме Ольга Харлан, а серед чоловіків Андрій Ягодка та Юрій Цап.

Нагадаємо, нещодавно Міжнародна федерація фехтування вирішила скасувати заборону на участь в турнірах представників росії та білорусі. Після цього Міністерство спорту України заборонило нашим спортсменам брати участь в змаганнях, де виступатимуть атлети з країн-агресорів.

Втім, саме у Сеулі українці зможуть вийти на фехтувальні доріжки, адже жоден росіянин чи білорус на змагання не заявився. Хоча невелика можливість цього ще існує. Про деталі ситуації в коментарі Суспільному розповів Андрій Ягодка.

"За тиждень до турніру закриваються заявки. Тобто, в останній день ми дивилися – нікого з росіян та білорусів немає. Плюс наше Міністерство подало нас десь за день до закриття заявок. Вони закрилися, коли не було росії та білорусі. Тому вирішили їхати. Є нюанс, що вони можуть заявитися в останній день десь, але це досить тупо. Найімовірніше, якби вони були, то мали б заявитися у ці терміни, які є регламентовані", – сказав Ягодка.

Етап Гран-прі у Сеулі відбуватиметься з 27 до 29 квітня.