"Виконавча рада висловила свою підтримку та погодилася узгодити терміни повернення росіян і білорусів на суворих умовах.
Дозволяється повернення лише тих атлетів, які зможуть довести свій нейтралітет через процес незалежної перевірки. Подальша інформація щодо цієї процедури буде надана делегатам на наступному конгресі World Archery.

Залишаються в силі санкції, що забороняють проведення заходів у цих країнах і використання національних прапорів і гімнів росії та білорусі на всіх змаганнях. World Archery співпрацюватиме з МОК та Асоціацією міжнародних федерацій літніх Олімпійських ігор, щоб завершити процес незалежного перегляду, необхідний для забезпечення повернення на змагання лише нейтральних осіб.

Цей процес включатиме оцінку будь-якого зв’язку між атлетами та військовими. Для розробки та впровадження цієї процедури буде створено робочу групу, до складу якої увійдуть незалежні представники.

Виконком підтвердив свою солідарність з Україною та повну підтримку спільноти українських стрільців з лука перед обличчям війни з росією, яка ще триває, а також підкреслив, що підтвердження нейтралітету є обов’язковою передумовою для повернення росіян і білорусів на змагання World Archery", – йдеться в заяві федерації.

Зауважимо, що стрільба з лука – це вже дев'ятий олімпійський вид спорту, до якого вирішили повернути росіян та білорусів після вказівок МОК.