В англійському Шеффілді триває чемпіонат світу зі снукеру 2023 року. 17 квітня поєдинки престижного турніру були зірвані активістами руху Just Stop Oil, які вибігли до столів та влаштували справжнє шоу.

Під час партії між Марком Алленом та Фаном Чжені до ігрового столу підбігла жінка, яка намагалась прикувати себе до ігрової поверхні наручниками. Одному з суддів вдалось зупинити її, проте зустріч була перервана на 40 хвилин.

Одночасно з жінкою, до паралельної гри між Робертом Мілкенсом і Джо Перрі втрутився ще один активіст. Цього разу організаторам турніру не вдалось запобігти гучної провокації: чоловік заліз на стіл та розірвав пакунок з помаранчевою порошковою фарбою. Таким чином він сильно пошкодив ігрову поверхню, тому снукеристи були змушені продовжити поєдинок наступного дня.

"Це був нереальний момент. Навіть розмови про це надають їм ефірний час, на який вони не заслуговують. Вони просто ідіоти. Чого вони хочуть досягти? Я впевнений, що є кращі шляхи донести свою думку", – розповів Аллен для BBC.

До слова, представники руху Just Stop Oil не вперше зривають спортивні турніри. Влітку 2022 року шість активістів організації вибігли на трек під час Гран-прі Формули-1 у Великій Британії.