На Євро-2023 з важкої атлетики, яке приймає Єреван, Котрута виступала у ваговій категорії до 55 кілограмів. Її головною конкуренткою була українка Світлана Самуляк, повідомляє Суспільне.Спорт.

У ривку румунка стала першою з результатом 91 кг, а українка завоювала срібло. У поштовху після другого підходу вирвалася Самуляк, підкоривши 109 кілограмів. Андрея у другій спробі не змогла перевершити результат українки. Під час підходу вона втратила свідомість та упала. Щоб прийти до тями, в Котрути була лише одна хвилина. Важкоатлетка не лише відновилась, а й підняла 110 кілограмів і здобула золото у поштовху та у двоборстві з найвищим результатом у своїй кар'єрі – 201 кг.

"Не знаю що сталося. Побачила янголів, людей, які бігають по залу. Після цього я впала. Перед фінальним поштовхом я думала: "Не зазнаю невдачі, а зроблю цей підйом", – цитує румунську спортсменку видання Inside the Games.

На цьому ж турнірі втратила свідомість ще одна важкоатлетка – туркеня Баяв Пелінсу. Однак після прикрого випадку вона припинила участь в континентальній першості.