Канадським олімпійським чемпіонкам з фігурного катання Меган Дюамель та Тессі Вертью обмежили в'їзд до росії. До списку, опублікованого на сайті МЗС рф, було введено 333 особи.

Відзначимо, що Дюамель – олімпійська чемпіонка Пхьончхана-2018 в команді та дворазова чемпіонка світу в парі з Еріком Редфордом. Вертью – найбільш титулована фігуристка планети. Вона виступала в танцях на льоду зі Скоттом Моїром, тричі перемагала на Олімпійських іграх і тричі на чемпіонатах світу.

Нагадаємо, що нещодавно члени Комітету Верховної Ради України з питань молоді і спорту засудили спроби МОК повернути спортсменів країн-агресорів у спорт під нейтральним статусом. Вони закликали заборонити участь російських та білоруських спортсменів у міжнародних спортивних змаганнях, зокрема в Олімпійських іграх, до завершення збройної агресії російської федерації проти України, включно із виведенням військ з усієї території України та виплатою росією репарацій за заподіяні збитки Україні та відновлення знищеної спортивної інфраструктури.