"Я був здивований рішенням Міжнародного олімпійського комітету. Ми сподівались, що вони накладуть вето на допуск росіян та білорусів до міжнародних змагань. А якщо казати про нашу Міжнародну федерацію – то ми знали, що вони дадуть їм допуск. В нас же федерація проросійська, і її президент з Сербії Ненад Лаловіч, наскільки відомо, він в дуже дружніх стосунках з президентами російської та білоруської федерації спортивної боротьби.

Коли МОК таке рішення прийняв, то для мене було зрозуміло, що наша федерація дасть допуск представникам країн-агресорів виступати на змаганнях. Тому це їх рішення не стало для мене несподіванкою. Раніше UWW не намагались це зробити, адже наша дисципліна є олімпійською, і UWW повністю дотримується всіх правил і рекомендацій МОК. Тому ми сподівались лише на те, що МОК не дасть дозвіл на виступ спортсменів з рф та білорусі, але як тільки олімпійський комітет розв’язав руки, то ви самі бачили як швидко стався допуск.

Насправді, коли ми протягом року повномасштабної війни в нашій країні приїжджали на змагання, і бачили як до нас ставились представники UWW, то розуміли, що вони хочуть, аби росіян допустили, а також хочуть нам завадити в чесній боротьбі демонструвати нашу перевагу над іншими. Ми бачили, що вони незадоволені, що росіян та білорусів, які фінансують та корумпують їх структуру, не допускають до змагань.

А інші країни, до речі, навпаки були задоволені, адже таким чином стало менше корупції. Всі були задоволені, що змагання стали більш-менш справедливими. Бо росіяни впливали, зокрема, на жеребкування, і на суддівство.

Я знаю приклади тиску з боку росіян на UWW. Вони тиснули фінансово. Це був їх головний важіль. Вони корумпували всіх, кого могли, і люди, які слабкі на швидкий рубль, були незадоволені таким баном для рф та білорусі. Був, до речі, також один момент, коли один суддя дуже завзято наших хлопців засуджував, я це бачив на власні очі. Потім я навів про нього справки, і з’ясувалось, що в нього дружина – росіянка", – сказав Шацьких в ексклюзивному інтерв’ю XSPORT.