"Рада FEI зібралася, щоб обговорити рекомендації МОК від 28 березня щодо повернення нейтральних спортсменів з росії та білорусі до міжнародних змагань.

Хоча МОК не прийняв жодного рішення щодо участі російських і білоруських спортсменів в Олімпійських іграх у Парижі 2024 року, Рада FEI вважає, що на цьому етапі нейтралітет не може бути визначений і оцінений достатнім чином.

Правління погодилося, що FEI не має необхідних інструментів для справедливої та об’єктивної оцінки умов участі для окремих нейтральних спортсменів і допоміжного персоналу, як це передбачено в рекомендаціях, висунутих МОК.

Тому всім російським і білоруським спортсменам, коням і офіційним особам як і раніше заборонено брати участь у змаганнях FEI. Відповідно до санкцій, накладених МОК, жодні заходи FEI, організовані в росії та білорусі, не можуть бути внесені до календаря FEI на 2023 рік.

Будь-які офіційні курси, а також будь-які інші заходи FEI, заплановані на 2023 рік у країнах-агресорах, були скасовані або перенесені, а всі проєкти солідарності залишаються замороженими.

Правління знову заявляє про свою повну підтримку народу України, який зазнав величезних страждань, і обіцяє продовжувати солідарність українській кінній спільноті через Фонд солідарної допомоги FEI", – наводить заяву організації Inside the Games.

Нагадаємо, МОК закликав повернути росіян та білорусів на міжнародні турніри під нейтральним прапором в індивідуальних видах спорту.