Дворазова чемпіонка світу (2018, 2019) та чемпіонка Європи (2017) Дар'я Білодід отримала другу поспіль дискваліфікацію з Грендслему, який відбувається в Туреччині. Українка повернулась до змагань після півторамісячної паузи. Останній її виступ в Тель-Авіві також закінчились достроковим відстороненням.

Білодід почала змагання в Анталії з другого раунду. Дорогою до чвертьфіналу вона без проблем розправилась з Марію Аскано та Шукурджон Амінову, проте далі її чекала фатальна зустріч з бразилійкою Рафаелею Сільва.

Напружена боротьба тривала понад 11 хвилин та завершилась дискваліфікацією українки. Білодід використала заборонений прийом та достроково залишила змагання.

"На жаль, така прикра ситуація сталася – вже другі змагання поспіль. Даша робить помилку, зараз була незначна, але небезпечна дія на ліктьовий суглоб суперниці.

Вона відпустила захоплення, але досвідчена бразилійка, олімпійська чемпіонка Ріо та чинна чемпіонка світу Сілва скористалася помилкою: закричала, схопилася за руку, і судді її (Білодід – примітка) максимально покарали", – прокоментував ситуацію журналістам Суспільне Спорт тренер збірної України Віталій Дуброва.