"Тепер і моя думка щодо реакції міністерства молоді і спорту та НОК на рішення МОК допускати на міжнародні змагання росіян та білорусів. У мене питання: за кого наш міністр, він же ж президент НОК? Дякувати за допущення спортсменів країн-агресорів навіть під нейтральним прапором – неприйнятно.

Тому що в Україні понад рік йде війна і всі ці лояльні рішення вже показали свою неефективність. Треба жорстко, без компромісів у всіх сферах заблокувати росіян і білорусів, щоб це відобразилось на житті населення цих країн та їх еліти.

Дякувати за те, що рішення про участь в Олімпійських іграх-2024 спортсменів росії та білорусії не прийнято – це взагалі крінж.

Вище спортивне керівництво не тільки такими висловлюваннями ганьбить нашу країну, але і заважає нашій адекватній та активній спортивній спільноті захищати себе і відстоювати свої права та міцну позицію. У той час, як президенти інших країн критикують рішення МОК, вищий спортивний орган влади не тільки ганьбить нашу спортивну сім'ю, але підставляє нашого президента і Україну в цілому.

Таких ватників треба гнати в три шиї, тоді і перемога не за горами", – написала Захарова.

Нагадаємо, міністр спорту України і президент НОК Вадим Гутцайт вважає позитивним рішення Міжнародного олімпійського комітету, що рекомендував повернути росіян та білорусів до міжнародних змагань, встановивши кілька обмежень.